Visie

Muziek maken brengt iets in ons boven. Het doet je ontspannen of uit je dak gaan, helpt je om emoties te uiten, iets onder woorden te brengen, even alles los te laten of juist beter te focussen. Muziek maken is goed voor de hersenontwikkeling en helpt tegen stress.

Muziek maken verbindt. Muziek brengt mensen samen, jong en oud, over allerlei verschillen heen. Samen muziek maken helpt de groepsdynamiek te verbeteren: je leert op elkaar af te stemmen, maakt samen plezier en je werkt samen aan een doel.

Muziek maken is leuk om te leren. Je doet nieuwe vaardigheden op en je bent op een andere manier met leren bezig. Muziek is de Max zet zich in voor kwalitatieve workshops en voorstellingen waar je op een toffe manier iets van leert.

Muziek maken, zingen, dansen: het is gewoon super tof! Muziek verrijkt ons leven. Daarom zijn workshops en voorstellingen van ‘Muziek is de Max!’ niet alleen kwalitatief sterk, maar ook gewoon super leuk… de max dus!

Doelgroepen:

Muziek is de Max vzw is zeer actief in het onderwijs, in verenigingen en met teams. Wij hebben een groot hart voor de muzikale ontwikkeling van kinderen en willen ons hier extra voor inzetten. Met Muziek is de Max vzw willen we ook extra aandacht hebben voor doelgroepen die minder makkelijk met muzische vorming in aanraking komen.

Meer specifiek geven wij op vraag workshops aan:

  • kansarme kinderen en jongeren: ook kinderen en jongeren die in sociaal economisch moeilijkere omstandigheden opgroeien, verdienen de kans om zich muzikaal te ontwikkelen. MIDM wil zich hiervoor inzetten.
  • anderstalige kinderen en volwassenen: onze lesgevers zijn meertalig en stemmen zich op een respectvolle manier af op de achtergrond van de deelnemers.
  • mensen met een beperking: denk aan kinderen in het bijzonder onderwijs, jongeren of volwassenen met een fysieke of mentale beperking, ook zij kunnen intens genieten van muziek. Verschillende lesgevers in ons team bieden voor hen een aangepaste workshop die hen nog lang zal bijblijven.
  • (groot)ouder en kind: we organiseren ook workshops voor (groot)ouders en kinderen samen.  Samen iets leren betekent: elkaar ondersteunen, elkaar op een andere manier leren kennen, echt tijd met elkaar kunnen doorbrengen. Als ouder kan je eens iets nieuws leren waar je anders misschien de drempel te hoog vindt, en het kind vindt het erg leuk om samen met moeder, vader, opa, oma iets te leren.
  • leerkrachten: je kunt contact met ons nemen voor alle soorten muzikale ondersteuning op school. Niet alleen voorzien we workshops specifiek voor leerkrachten (zie de pagina Nascholingen) verder kan je ook beroep doen op ons als je bvb een schoolkoor of muzikale avond wil inrichten of misschien een musical wil in elkaar steken met je leerlingen.